Carpe Noctem vol. II

Po slušném ohlasu první akce s názvem Carpe Noctem přichází redakce cavern.cz s druhým pokračováním, které proběhne 7. listopadu. Návštěvníci se mohou opět těšit na dávku kvalitní hudby, za přítomnosti potemnělé afterparty. Druhý „ročník“ akce však přinese nejedno překvapení…

Především se změnilo prostředí, ve kterém se bude akce konat. Jako ideální se jeví prostory brněnského klubu Metro s dlouholetou tradicí, aktuálně zcela v novém hávu. Návštěvníci se tak budou moci těšit především na více místa a pohodlí.

Zcela primární je vystoupení kapel. Po pečlivé úvaze se došlo k názoru, že Brno potřebuje do žil více elektra, proto v tomto směru akce nabídne vystoupení hned dvou formací česko-slovenského podsvětí. Ochuzeni však nebudou ani milovníci „kytarovek“:

Lahká Múza
Lahká Múza je kultovní formací slovenské, avšak i obecně světové, dark ambientní hudby. Konkrétně na česko-slovenském hudebním nebi zaujímá poměrně zvláštní postavení. Díky svému nekompromisnímu soundu je v českých zemích vyhledávána především posluchači z oblasti postindustriálu, na Slovensku (zřejmě i zásluhou své dráždivě provokativní image) spolehlivě zapadá mezi tamní oblíbenou goticko-rockovou scénu. Právě akci Carpe Noctem také oslaví své 25. narozeniny.

Tear
Elektronika v rockovém hávu ? Alternativní rock prošpikovaný elektronickými samply ? Čerpání ze studnice stylů jako je ebm či futurepop ? Ano, to vše v sobě synergicky spojuje tvorba a její prezentace v podání pražské skupiny TEAR.
Záběr tělesa je velmi široký – od tanečně laděných optimistických skladeb, přes melancholické symfonie až po tvrdé, pulsující rytmy spojené s melodickou vokální linkou. Každý si zde najde to své.
Po natočení desky s názvem Clear Message, kterou TEAR pokřtili v Paláci Akropolis absolvovali mimo účinkování na domácí scéně i několik koncertů v zahraničí, namátkou Wave Gotik Treffen 2008, Castle party 2007… ).

Jerusalem
Dnes již kultovní kapela, která započala svou éru v roce 1992 vydáním alba „V Kruhu“. Spojením romantických textů a působivých kytarových linek prezentuje svou hudbu jako gothic pop. Na veřejnosti vystupuje Jerusalem s koncertním programem, ve kterém mimo zcela nových skladeb zazní i nejúspěšnější songy z prvního alba "V kruhu" a několik převzatých věcí od oblíbených interpretů (Sisters of Mercy, Pattie Smith, The Mission, DM a The Cure).

Jako takové „intermezzo“ mezi vystoupením kapel a afterparty, budete mít možnost zhlednout i speciální „lightstick“ taneční vystoupeni (ekvivalent fire show), které bude stylovým zakončením živé prezentace akce.

Nedílnou součástí akce bude i nabušená afterparty, která se za tónů EBM, dark electra, synthopu, post-punku (a jiných stylů), pod vedením cavern DJe Azraeluse potáhne až do pozdních ranních hodin.

Pořadatelé také velmi apelují na celkovou atmosféru. Těšit se proto můžete na speciální cyber výzdobu, která nepochybně pozvedne celkový dojem.

„Chceme být pravidelně vyhledávanou akci, proto dámy a pánové nezapomeňte – sedmý listopad a „Carpe Noctem“!

 

Co? Carpe Noctem Vol. 2
Kdy? 7.11
Kde? Metro Music Bar, Poštovská 6, Alfa-Pasáž, 602 00 Brno
Proč? Vystoupení kapel Lahká Múza (industrial/dark ambient) , Tear (electro rock) a Jerusalem (gothic pop) + DJs afterparty.