Arnold Paole

1.ledna 1732 zemřel po tříměsíční nemoci Arnold Paole – poté si lidé ve vesnici začali stěžovat na neustálé trýznění a 4 lidé byli zadáveni. Když byla asi po třiceti dnech vykopána jeho rakev, otevřeli ji a k úžasu zjistili, že na něm nejsou žádné známky hniloby. Hrdlo měl naduté čerstvou krví a měl ji také na ústech…

Horní Slezsko, 16. března

Pověstní krvesajci neboli tzv upíři o sobě nedali dlouho slyšet: nyní jsme však obdrželi z tamního kraje následující ověřenou zprávu o nich.
Již před dvěma a půl lety zemřela v Hermsdorfu (Heřmanice) u Troppau (Opava) jedna ženská osoba, již za jejího života nazývali Tyrolská doktorka. Tato osoba kurýrovala lidi v kraji a mohla tak všude možně provádět svoje čáry. Říká se, že svému muži před svou smrtí nakázala, aby jí, až odejde ze světa, sťal hlavu a nechal ji pohřbít na katolickém hřbitově. Mezitím se záhy po jejím úmrtí všude možně rozneslo, že byla upírka, a všichni o tom byli přesvědčeni: jakž posléze v Hermsdorfu zemřelo mnoho osob, o nichž bylo domění, že byli krvesajci utrápeni k smrti. Poněvadž toto zlo pokračovalo a zemřelo několik osom, na tom bylo trváno, že jejich smrt zapříčiněna byla upíry, a nejvyšší místa nařídila provést soudní vyšetřování, jež směřovalo k tomu, by osoby upadnuvší v podezření, že jsou krvesajci, byly na příkaz nevyšší vrchnosti vykopány a bylo jich vyhrabáno celkem třicet: deset z nich bylo shledáno nevinnými a znovu pochováno: u devatenácti dospělých osob však u jednoho dítěte byla nalezena ještě krev, bez ohledu na to, že neboštíci leželi v zemi již jeden, dva i více roků: těmto byly nejprve jakožto upírům useknuty hlavy , probodeno srdce a těla jejich spálena byla na popel. Tato exekuce byla provedena na příkaz Jeho cisařského Veličenstva před šesti týdny ve vsi Hermsdorfu, k čemuž byli povoláni pacholci a popravčí z Troppau (Opava), Jägerndorfu (Krnov), Teschen (Těšín) a okolních obcí
Vossiche Zeitung, Berlin 1755

Zdroj: Okultismus poselství z neznáma, Hermann Schreiber

Arnold Paole, srbský voják žijící na počátku 18. stol přiznal, že se stal svědkem a součástí jistých nechutných událostí. Prohlásil, že v době, kdy se nacházel v Kosově, byl napaden upírem. Lidé žijící v této době v tomto kraji věřili, že existuje jen jeden způsob, jak se zbavit dorážejícího upíra: sníst trochu hlíny z jeho hrobu a potřít si tělo jeho krví. Paole prohlásil, že přesně to udělal.

Jasné však je, že tato metoda působila jen jako odpuzující a né jako lék. Po návratu domů v roce 1727 upadl ze žebřinového vozu a brzy na následky zemřel. Ani ne měsíc po jeho smrti si lidé začali stěžovat, že je Paole v noci napadá. Čtyři lidé zemřeli.

Vesničané začali mít z upíra strach a tak nechali vykopat jeho tělo. Když tak učinili, zjistili, že se Paoleovo tělo nerozkládá a jeho pokožka a nehty byly nahrazeny novými a z otvorů těla se řinou potoky čerstvé krve.

Zbavili se ho tradičním způsobem: prohnali jeho srdcem kůl a potom tělo spálili.