BloodRayne I

Tuhle hru má na svědomí tým programátorů Terminal Reality, který stvořil i hru Nokturne, o které si řekneme něco víc někdy jindy. V Bloodrayne se vtělíte do nádherné holčiny v sadomaso-oblečku, s dvěma čepelemi na zápěstích jménem Rayne. Vzhledem k tomu, že hledíte z pohledu třetí osoby, budete se na ní moci vykoukat do sytosti…

Výrobce: Terminal Reality
Minimum: CPU 733 Mhz, 128 MB RAM
Doporučeno: CPU 2,53GHz, 512 MBRAM
Web: www.bloodrayne.com
Platforma: PC, Playstation, Xbox, Nintendo 

Stejně jako hrdina v Nokturne se i Rayne stává členem tajné organizace Brimstone Society, která se zabývá  likvidací duchů, upírů a jiné havěti, která nemá na zemském povrchu co dělat. Tady však spojitost končí a Bloodrayne kráčí již vlastní cestou.

Rayne je něco jako Bladova sestřenka, protože byla počata stejně jako on. Na rozdíl od něj má jednu chybičku, a to, že nemá ráda vodu. Má však i několik schopností, které by jí záviděl i bratránek.

Pokud by jste chtěli znát příběh, zní takhle. Druhá světová válka je v plném proudu, a tak hledají nacisté cokoli, co by jim ji pomohlo vyhrát. Spoléhají nejenom na technologii a armádu, ale také na okultizmus. Hitlerova okultní jednotka se snaží vyvolat démona jménem Beliar a využít pak jeho moc ke zničení spojenců. Nejprve však musí najít lebku, která je důležitým artefektam při jeho vyvolání. O to se snaží speciální komando generála Wolfa, které hloubí jámu někde v Argentině, na jejímž dně by měla spočívat. A tady nastupujete vy a infiltrujete se dovnitř základny. Co je vaším úkolem snad říkat nemusím, no pro ty nechápavé: Zabij nácky a zachraň svět!

Bloodrayne je skvělá hra ve které máte jediný cíl a to zlikvidovat cokoliv se pohne a to co možná nejstylověji. Po ruce vám při tom budou nejrůznější zbraně, bullet-time a upírské schopnosti. Nečekejte žádné těžké myšlenkové pochody, ale čistou akci. Pokud je tohle váš hrnek krve, neváhejte a jděte do toho.

Plusy: – Rayne                                      Mínusy: – Jednoduchý příběh
            – Její obleček                                           – Přímočarost
            – Dvě čepele na rukou                           – Dnes již slabší grafika
            – Bazény krve                                           – Uniformní prostředí
            – Nepřátelé ala puzzle                           – Trochu slabší zvuk
            – Zvuk Když Rayne Saje

Mimochodem podle téhle supr hry byli natočen dva filmy, pod taktovkou Uwe Bola, což samo o sobě vypovídá o jejich „kvalitě.“ Sličná hrdinka neušla ani pohledům pánů s comicsových  vydavatelství, což znamená vlastní řadu a hosting v jiných sériích. Pod by měl někdo zájem, zde jest link, kde všechny najdete: http://digitalwebbing.com/store/bloodrayne.html  Sou však placené, takže pokud chcete to chcete zdarma, jděte na isohunt a tam již najdete linky nejenom na comics, ale i na ty "horrible" filmy.

Každá úspěšná hra má své pokráčko a tahle není výjimkou, no ale o dalších dílech si řekneme víc příště. Přeju nabroušené čepele, hodně nábojů, mnoho kečupu, ale hlavně kopu švandy!!