Over the Hills and Far Away

V roce 2001 vydalo Nightwish čtvrté album nebo spíš mini CD s názvem Over the Hills and Far Away. Ovšem bílý nevinný obal v sobě skrývá jen další past na peníze. Otázkou je, jestli to napadlo vydavatelství nebo samotné členy skupiny.

Over the Hills and Far Away

CD má pouze 4 studiové nahrávky a podle verze i pár live bonusů. Pokud byste vynechali live skladby, mohlo by jít i o singl k CD Century Child, ale Over the Hills and Far Away má být skutečné CD. Pustím se tedy do jednotlivých písní.

První věcí je nádherný song Over the Hills and Far Away. Nightwish se opět vyšvihli a z průměrného, leč úspěšného hitu Garyho Moora, udělali skvost. Bubny na začátku jsou něčím krásným a i melodie písně je nádherná. Co ale Gary Moore neměl v době, kdy hit vznikl, je Tarjin hlas. Až ona dala písni něco, co jiná zpěvačka snad ani nemůže.

Bohužel klenot Over the Hills and Far Away končí a nastupuje zajímavá, ale ne zas tak moc jako skladba minulá, píseň Tenth Man Down. Dobrá kytara na začátku ale nezachrání píseň a Tarja také moc písní nedává.

Díky bohu je tu Away, balada krásná a i když neohromí, rozhodně nejde o slabší věc tohoto mini CD. Další věcí je Astral Romance (remake). Opět budu chválit. Nightwish vzali hrubý kámen z Angels Fall First z roku 1996 a vybrousili z něj diamant, který zasadili mezi skladby v novém CD.

Bohužel teď přichází nejpodivnější věc na CD a to live bonusy. Na finské verzi se s nimi sice nesetkáme, ale na jiných ano. Jsou to live verze písní The Kinslayer, She Is My Sin, Sacrament of Wilderness , Walking In the Air, Wishmaster, Deep Silent Complete a někdy i Beauty and the Beast.

Celkově dávám hodnocení 86%. CD je sice dobré, ale tři nové písničky, jeden remake a kupa live bonusů podle mě nestačí na dobré album.