Princ noci 1: Lovec

Obsah komiksu do čtenářského deníku? Inu, proč ne! Vždyť literatura to ve své podstatě je. Že je doplněna obrázky je spíše takový bonus představivosti.

Swoles_Princ-noci_1_lovec_01Autor: Yves Swolfs
Vydal: Barlow Comics (1999)
Původní název: Le Prince de la Nuit – Le Chasseur
Záhadný hudebník přichází do sídla rodu Rougement. Místní pán Jehan sice nemá na zábavu náladu, ale nechá svou manželku Mariannu, aby ji trubadúr zahrál v soukromí. Když je však jde strážný zkontrolovat, objeví v pokoji nad svou mrtvou paní bestii, která jí vypila krev. Ďáblovo stvoření se vzápětí promění v netopýra a uletí.
Mnich na Jehana naléhá, aby mrtvolu raději spálil, ale pán o tom nechce ani slyšet. Pár dní poté se začnou množit zvěsti o náhlých zmizeních a mnich přemluví Jehana, aby se s ním vydal k hrobce. Z bezpečné vzdálenosti uvidí Mariannu, jak kráčí nocí s pusou od krve.
Jehanovi nezbude nic jiného, než aby ráno podle návodu mnicha probodl své milé srdce. To ho zničí natolik, že se vydává na křížovou výpravu proti vládci noci. Svěří svého syna do opatrovnictví chůvy a přikáže, ať jsou jeho potomci vychováváni v nenávisti vůči démonům.
Přesouváme se časem na počátek 20. století. Mladík Vincent sedí u psychiatra a ztěžuje si na zlé sny. Má pocit, že před ním rodina něco tají. Zatlačí na svého dědečka, aby mu prozradil, o co jde. Na zahradě vykope starodávnou skříňku, která mu má odhalit prokletí jeho rodu. Je totiž Vincent de Rougement.

Znovu do minulosti. Z Jehana se stal zkušený a známý lovec démonů. Přichází na hrad, protože si ho najali na likvidaci manželky místního šlechtice, ze které se stala upírka. Jehan ji bez problémů zabije, ale ještě předtím z ní vymámí jméno jejího stvořitele. Vládce noci, Kergan Trubadur, podle všeho sídlí uprostřed lesa za řekou Rýn.

Swoles_Princ-noci_1_lovec_02Jehan se tam ihned vydává, ale Kergan ucítil smrt své nevěstky, a tak o příchodu lovce ví. Nařídí, aby Jehanovi v jeho panství odepřeli přístřeší všichni kromě Enory, aby ji pak konečně mohli obvinit z čarodějnictví.
Jehan tedy projede vesnicí, ale přijme ho až osamělá chatrč s milou dívkou. Enora není skutečná čarodějnice, ale zná bylinky a umí většit budoucnost, proto se jí vesničané bojí. Enoře se Jehan líbí, svede ho a přemlouvá, aby s ní zůstal. Lovec ale odmítá, má přece své svaté poslání.
Ráno přijdou do chatrče drábové a plánovaně obviní Enoru z čarodějnictví. Jehan se jim postaví na odpor, přemůže vojáky, ale je vážně raněn, takže se už pozdějším posilám neubrání.
Nastává noc a vládce temnot přichází. Kergan obdivuje Jehanovi statečnost a chce z něj udělat upíra. Lovec se však raději probodne, než by se měl stát služebníkem ďábla. Kergan tedy boj o jeho duši prohraje.