Blade: Trinity

Do třetice všeho dobrého, říká jedno české přísloví. Nebo snad zlého? Ne, nebojte se, skutečně dobrého. Soundtrack k Bladeovi Trinity je přeci jenom o pár stupínků lepší než jeho předchůdci.

Blade_3_soundtrackNa čem ztroskotala hudba z jedničky a dvojky? Na vážném nedostatku originality a mixem nevýrazných rapových songů, jež od sebe prakticky nešlo rozeznat. V čem si polepšila trojka? Upustila od rapu? Ale kdeže! Blade je prostě černoch, takže rap k němu patří stejně jako k Santovi červené trenýrky.
Posun však přeci jenom zaznamenal. Nabízí pestřejší paletu zvuků, nejen rychlé mluvení do rytmu (příznivcům rapu se omlouvám – ano, 8 mile byl opravdu dobrý film) a taky mé oblíbené symfoniálky.
Začněme první písničkou, kterou otevírá dobře známá hláška z finální bitvy, již svádí mýtický upír Drake s našim hrdinou. Otevírat song hláškou je fajn, člověk si pak připomene určité momenty z filmu (krásný příklad na soundtracku k ruské Denní hlídce). škoda, že to u první písničky zůstalo.
Pak přišel zase rap, ach jo…nicméně musím uznat, že mnohem lepší, než bych očekávala a navíc už na něm nebylo stavěno celé album. Takže když pak přišly alespoň na půl jakési pokusy o symfonii smíchanou s moderní hudbou, docela to lahodilo uchu.
Poslední song je podle mého soudu nejlepší a důstojným vyvrcholením celého CD. Tvůrci se nám polepšili, leč trvalo jim to nestydatě dlouho a kdo ví, jestli budou mít čtvrtou příležitost ukázat, zda to nebyla jen náhoda. Soundtrack z Trinity to na víc jak 50% však bohužel stejně nedotáhne…ale i to je úspěch.
Hodnocení: 50%

Seznam skladeb

01. Fatal – RZA
02. I Gotta Get Paid – Lil“ Flip Featuring Ghostface Killah & Raekwon of Wu-Tang Clan
03. When the Guns Come Out – WC, E-40 And Christ Bearer of Northstar
04. Thirsty – Old Dirty Bastard Aka Dirt McGirt and Black Keith
05. Daywalkers – Ramin Djawadi & The RZA
06. Party in the Morgue – Kool Keith presents Thee Undatakerz
07. Skylight – Overseer
08. This Blood – Blafl Lab
09. Bombs Away – Paris Texas
10. Weapons of Mad Distortion – The Crystal Metod
11. Hard Wax – Manchild
12. Blade´s Back – Ramin Djawadi