Jaká je P.N. Elrodová?

P.N. Elrod většina fanoušků určitě zná díky knižní sérii Vampire Files. A nedivím se, kdyby si mnozí až doteď mysleli, že se jedná o pana spisovatele a nikoli paní spisovatelku, protože jejímu jménu nakladatel na knižní obálce nepřidal koncovku -ová. Přinášíme vám trochu bližší pohled na tuto autorku, nejedná se ale o životopis.

P.N. Elrodová je temperamentní, vzrušující, poblázněné tornádo ženy, která píše stejně divoce jako žije. Velká herečka němých filmů Louise Brooks jednou řekla: „Kdybych tě někdy nudila, bude to s nožem.“ Ale i kdyby to neřekla první, Pat by  to udělala. Nudná Pat není. Brilantní ano. Přečtěte si její knihy. Přečtěte je znovu. Zvěste se na ni na conu. Nikdy vás nebude nudit…dokonce ani s nožem.

Rachel Caine

Elrod_1P.N. „Pat“ Elrodová je autorkou dvaceti knih a dvaceti povídek. Docela slušné vzhledem k tomu, že poprvé publikovala v roce 1990. Žije kdesi na jiné planetě, ale udržuje si výhodné občanství v Texasu (prý) kvůli daňovým účelům.

Bydlí se svými psy – Sashou a Megan – a Doktorem Who v životní velikosti, kterého si jednou postavila, když měla dostatek volného času. (Pomineme K-9 v  garáži.) Její vlasy zůstávájí skoro celou dobu rezavé až na situce, kdy hoří uzávěrka.

Pat redigovala mnoho antologií a plánuje udělat ještě mnohem víc, když nakladatelská obec zvládá to pracovní zatížení. Její součastné projekty zahrnují Dark Road Rising, novou knihu ze série o upírovi Jacku Flemingovi, a druhou (dosud nepojmenovanou) komedii ze série Myhr. A má tucty dalších projektů ve výrobě!

Mezi psaním románů brousí své scénaristické dovednosti, o čemž říká: „Mám v hlavě několik počátečních nápadů na    filmové cénáře, včetně těch pro mé vlastní knihy. Vyprávěcí požadavky pro obrazové médium jsou odlišné, ale pomalu se do toho dostávám. Když píšu, mám sklon ve své hlavně rozběhnout akční film, takže výroba scénářů je pro mě prostě takové rozšíření.“

Pat miluje setkávání čtenářů jejích knih a když má čas, tak i hostování na sci-fi conech po celé zemi.

Oficiální web autorky

Z angličtiny volně přeložila Magiere.

Elrod_2

Pat miluje Hvězdnou bránu.

Elrod_3

Mladá Pat v kostýmu Leii ze Star Wars.

Elrod_4

Pat jako Velma ze Scooby Doo.