Harry Potter poražen?

Nyní, po měsíci od vydání knihy Harry Potter and the Deathly Hallows, se zdá, že tato závěrečná kniha sedmidílné ságy o čarodějnickém učni bude „sražena“ z postu nejprodávanější kniha jinou knížkou s fantasy obsahem.

Útočníkem na tuto pozici je třetí díl knihy od Stephenie MeyerovéEclipse (česky Zatmění), který si rychle získává popularitu.
„Je to úžasné,“ řekla 33-letá Meyerová, jejíž příběhy chytly stovky fanoušků. „Nepředpokládala jsem, že moje knihy budou kdy vůbec publikovány. Když jsem je vydala poprvé, myslela jsem si ´Budou se mi smát´.“
Zatmění je již třetí kniha v sérii, která zaznamenává dobrodružství nešťastných milenců Edwarda Cullena a Belly Swan. Ona je hezká, chytrá a oblíbená teenagerka. On je krvežíznivý upír. Přimíchejte nějaké vlkodlaky, několik téměř smrtelných zážitků, krutou politiku na střední škole a výsledkem je vydavatelský poklad.

Rowlingová_HP7-Deathy-Hallows
Meyer_Eclipse

Osud Meyerové je i tak trochu podobný tomu J. K. Rowlingové. I Meyerová byla ještě před čtyřmi roky matkou v domácnosti, která vychovávala tři děti a neměla žádné zkušenosti s psaním. Až jednu noc se jí zdál osudový sen – o upírově vyznání lásky dívce.


Článek uveřejněn s laskavým svolením redaktorky Denisyhttp://www.potterharry.net