Blood Nation – poteče krev a vodka

Co se stane, když najdou v Mongolsku několik tisíc let staré ostatky? A co když sovětské impérium budou chtít oživit upíři? Pojďte se se mnou podívat do širých ruských pláních pokryté sněhem, vodkou a ledem! Nahlédněte do akcí a krví nadupaného komiksu!

blood_nation_01Co se stane, když najdou v Mongolsku několik tisíc let staré ostatky? A co když sovětské impérium budou chtít oživit upíři? Pojďte se se mnou podívat do širých ruských pláních pokryté sněhem, vodkou a ledem! Nahlédněte do akcí a krví nadupaného komiksu!

Ano, přesně toto a víc najdete v komiksu  Blood Nation. Na oficiální stránce se můžete podívat na trailer a koupit si ho v internetovém knihkupectví. A teď si pojďme toto dílko podrobněji rozpitvat!

Kdesi v mongolské pustině objeví parta ruských vědců skvěle mumifikované ostatky Temudžinovy armády. Jaké překvapení, když jim přímo na stole obživnou! Slovo dalo…chci říct kousanec dal kousanec a hle! Ostatky jsou Timur sám! Co víc, je to upír! A to jste si mysleli, že byli neporazitelní kvůli počtu? Armáda honáků pocházející z ničeho? Ale kdeže, oni jsou jenom prakticky nesmrtelní…

Svět teď řeší velký problém. Svět, tedy spíš Amerika a Austrálie, neb Evropa a Asie padla do rudých rukou sovětských vampírů. Rudých od krve, protože vampíři znovu obnovili sovětských svaz. Tentokrát už opravdu na věčné časy, tentokrát s absolutní rovností, vždyť upír nemá jinou potřebu než pít pivo…tedy krev.

Zpočátku se zdálo že jde o invazi nového lidského druhu. Američané se bránili seč zuby mohli. Ovšem dokud nedošla krvavému národu trpělivost. Prostě a jednoduše americké satelity zaznamenali zvýšenou aktivitu kolem jaderných sil v Rusku.

Americký prezident rozhodne, aby se do srdce sovětského impéria vypravila sebevražedná skupina, vedená šíleným kapitánem Maclistrem, který se „léčí“ (tzv. obušková kůra) v armádní psychiatrii. Nutno dodat, že prezident taky nemá všech pět pohromadě. Jak to dopadne se dozvíme právě z komiksu.

Prvoplánovaně je komiks koncipován jako 4 dílná série. V době psaní článku byly na světě tří sešity a na svět se dral poslední. Celé dílko je protkáno zvláštní mrazivou atmosférou. Celou dobu máte pocit chladu. Na jazyku cítíte chuť krve. Z mého pohledu určitě skvěle zvládnutá práce autorů, repliky jsou uvěřitelné, sem tam padne vtipná hláška a kresba je určitě dobrý nadprůměr.