MonstersGame

Od věky věků zuří konflikt mezi dvěma civilizacemi – vlkodlaky a upíry. Lidé jsou nepodstatní, slouží jako potrava a komodita v tomto souboji. Na čí stranu se přidáte? Přesně o to jde v on-line textové RPG hře MonstersGame.

hra_monstrersgameJiž samotné přihlášení do hry může být velmi originální. Každý hráč vás totiž může „pokousat“ přes odkaz a automaticky přihlásit mezi upíry či vlkodlaky. Má to své výhody i nevýhody. Dostanete sice do začátku několik významných surovin navíc (krev, maso, peníze), ale nikdy si nejste jistí k jaké rase ten odkaz vede. Pak se vaše IP zaregistruje do databáze a už to máte napořád.

Nejdůležitější věc je, abyste aspoň trochu vládli angličtinou. Hra je celá anglicky, ale příslušné texty (spolu s radami a pozvánkami do klanů) jsou na Striga.info. Boj zuří na několika frontách, jelikož je hra velmi oblíbená. Právě teď se rozbíhá 5. server. Já osobně jsem v již plném 2. serveru. Tady upíři vyhrávají na plné čáře.

Pojetí celé hry se soustředí jenom na vaši postavu. Zlepšujete si statistiky, kupujete si mazlíčka, brnění a zbraně. Dobrý je taky společenský život v klanu, dá vám to hodně výhod. (Malá rada, pozor kam se hlásíte, už se mi stalo že jsem byl pod tvrdou šikanou a musel jsem platit vysoké příspěvky.).

Hlavní surovinou jsou peníze. Za ně si kupujete zbraně, vylepšujete schopnosti, stavíte svůj dům, přispíváte na klan. Prachy jsou tady všechno. Zajímavá je i možnost, jak je vydělat. Můžete jako slušňák kopat hroby u hrobníka a čestně vítězit v soubojích nebo napadnete vesničku, kterou vyvraždíte a vydrancujete. Poslední možnost nese samozřejmě nejvíc.

Další věcí je krev. Tu můžete získat již zmíněným kousáním přes odkaz nebo při jakémkoliv útoku. Podle počtu krve se pozná dobrý válečník.

Je to zadarmo? Ano je, ale pokud si zaplatíte účet získáte spoustu drobných výhod. Takže hrrr na ně!